Lista programelor naționale de sănătate se va modifica, astfel încât să îl cuprindă și pe cel de îngrijiri paliative

Structura programelor naționale de sănătate se va modifica, după cum e prevăzut într-un proiect de hotărâre pus în această săptămână în dezbatere la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel încât să fie inclus și programul naţional de îngrijiri paliative, care au ca scop ameliorarea simptomelor bolilor grave, de cele mai multe ori, în faze terminale.

Astfel, proiectul de HG de la CNAS vizează modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate.

În primul rând, se introduce în lista programelor naţionale de sănătate curative unul nou: Programul naţional de îngrijiri paliative. Scopul acestui program este îmbunătățirea calității vieții pacienților cu boli cronice aflate în stadii avansate și în stadii terminale, prin asigurarea serviciilor de îngrijiri paliative la domiciliu, asigurarea serviciilor specializate de îngrijiri paliative în ambulatoriu, asigurarea serviciilor de îngrijiri paliative în regim de spitalizare de zi și asigurarea serviciilor de îngrijiri paliative de către echipe mobile dedicate în unitățile sanitare cu paturi care nu au în structură paturi de spitalizare de zi sau secții ori compartimente de îngrijiri paliative.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *