Legislativul pășcănean, la sfârșit de mandat

Ultima întâlnire a legislativului pascanean va avea loc săptămâna viitoare. Va fi ședința ordinara aferenta lunii octombrie a.c. a anunțat primarul municipiului Marius Pintilie, la sfârșitul dezbaterilor care au avut loc marți dimineața pentru aprobarea a doua proiecte urgente.

Actualul legislativ local format din 19 consilieri din care 8 de la PNL, 8 de la PSD, 2 de la ProRomania si 1 de la PMP si-a incept activitatea in ședință din 20 octombrie 2020 odată cu depunerea jurământului. De atunci au fost votate 954 proiecte de hotărâre, cele mai multe in anii 2022 si 2023. Din acestea 869  au fost inițiate de primar, 76 de viceprimar si doar 9 de consilierii PSD si PMP aflați in opoziție. Așadar cei mai mulți dintre consilierii locali actuali nu au inițiat nici un proiect de hotărâre in patru ani de activitate iar unii dintre ei nu au avut nimic de spus. Aceste constatați,  prezentate si in cadrul emisiunii Pulsul Zilei, nu au fost pe placul unor consilieri. Mihai Grigoriu de la PNL a precizat ca principalul merit al  consilierilor care au asigurat majoritatea in Consiliul Local Pașcani este ca au participat la ședințe si au aprobat proiectele propuse de  edilul municipiului.

Menționăm ca ședința de constituire a  urmatorului legislativ local ar putea avea loc pana la sfarsitul lunii octombrie a.c. In urma rezultatelor de la alegerile  locale din 9 iunie a.c. PNL a obținut 9 mandate, PSD 7, AUR 2 iar ProRomania 1.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *