Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” a Mănăstirii Hadâmbu și-a serbat hramul

Pelerinii au participat în număr mare marti, 1 octombrie 2024, la hramul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” a Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Programul liturgic a început la orele dimineţii cu slujba Acatistului, săvârşită de către un sobor de preoţi.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, alături de un sobor de preoţi şi un diacon, a săvârşit apoi Sfânta Liturghie.

Despre cinstirea Maicii Domnului şi despre ajutorul pe care îl oferă celor ce se roagă şi cer mijlocire a vorbit pelerinilor părintele Dumitru Păduraru, misionar de caritate în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă şi-a arătat recunoştinţa faţă de toţi cei ce s-au rugat împreună la hramul bisericii mari a Mănăstirii Hadâmbu. La final, pelerinii au fost invitaţi la agapa frăţească.

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” a Mănăstirii Hadâmbu a fost sfinţită pe 8 septembrie 2008 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Locaşul de închinăciune a fost ridicat începând cu anul 1996, prin osârdia şi vrednicia arhimandritului Nicodim Gheorghiţă.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *