Licitația pentru autostrada Pașcani-Suceava, care urma să aibă loc azi, s-a transformat într-o adunătură de contestații

Azi, 30 septembrie 2024, putea fi o zi mare, cu adevărat „istorică”, așa cum le place politicienilor să se laude de fiecare dată când fac și ei câte ceva. Iar asta pentru că pe 30 septembrie trebuiau licitate ambele loturi din autostrada A7 care va ajunge de la Pașcani la Suceava. Dar au ratat-o și pe asta!

Cu surle și trâmbițe au știut să anunțe că au contractat banii pentru documentații, că au inițiat licitațiile și au atribuit contractele de proiectare, că au făcut dezbateri și ședințe peste ședințe și apoi au finalizat studiile de fezabilitate, că le-au trimis spre aprobare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și apoi indicatorii tehnico-economici au fost aprobați de Guvern, după care că le-au trimis la SEAP pentru a demara licitația, apoi că au încărcat anunțurile pe SEAP pentru cele două loturi ale sectorului de autostradă de la Pașcani la Suceava. Numai ce este neplăcut ascund sub preș.

Vestea a venit în weekend, cu toate că era „pregătită” cu câteva zile mai devreme: amânare a patra oară la lotul 1 al autostrăzii A7 sectorul Pașcani-Suceava (o porțiune de 33 km care se va desfășura între Nodul Rutier Pașcani și Nodul Rutier Roșcani). De pe 30 septembrie, termenul a fost mutat pe data de 11 octombrie. Dar cum o veste proastă nu vine niciodată singură, iată că și această a patra amânare – reamintim că termenul inițial de depunere a ofertelor la lotul 1 era stabilit pe data de 5 septembrie – a venit însoțită de nu una, ci două vești care dacă nu sunt proaste, atunci sunt nefericite.

Sursa Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *