Cum și când puteți beneficia de reducerea datoriilor la bugetul local

Cei care vor să scape de penalitățile calculate la datoriile către bugetul local mai au de așteptat câteva săptămâni de zile. Proiectul de hotărâre pregătit în acest sens a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 30 septembrie, chiar de către inițiator.

Primarul municipiului a explicat că documentul ar urma să fie completat cu o serie de noi facilități iar aprobarea lui va fi făcută într-o ședință ulterioară care va avea loc până la jumătatea lunii octombrie.

Conform documentului ar urma să fie anulate accesoriilor calculate la datoriile către bugetul local ale persoanelor fizice și juridice, cu condiția ca datoriile să fie achitate în totalitate la zi.

 

Nu vor fi luate în considerație datoriile pentru care s-au acordat deja și sunt în derulare înlesniri la plată sau cele care sunt în curs de executare. Cei care vor să beneficieze de aceste facilități trebuie să îndeplinească în schimb câteva condiții. Până pe 25 noiembrie 2024 trebuie să depună o cerere de anulare a accesoriilor și să facă dovada plății datoriilor în totalitate, precum și a depunerii tuturor declarațiilor fiscale la zi.

 

În plus, proiectul urmează să fie completat cu alte două facilități importante pentru persoanele fizice. Mai exact, cetățenii municipiului Pașcani urmează să fie scutiți cu 50% din datoria înregistrată către bugetul local dacă aceasta este mai mică de 5.000 lei, respectiv cu 20% dacă datoria este mai mare de 5.000 lei. Și de această dată, condiția este ca suma rămasă să fie achitată integral la zi.

 

Astfel de facilități privind ștergerea penalităților au mai fost acordate de-a lungul timpului de administrația locală. Menționăm că în prezent sunt înregistrate restanțe la plata bugetului local de 13 milioane de lei.

Măsuri similare sunt în curs de aprobare la toate primăriile din județul Iași, iar unele au început deja o campanie de informare în rândul cetățenilor, cum ar fi de exemplu, Primăria comunei Lespezi.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *