Ediția din acest an a Festivalului Folcloristica se va organiza la Tătăruși, în perioada 11-13 octombrie

Festivalul Folcloristica va fi organizat la Tătăruși în perioada 11-13 octombrie. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Alexandru Vasiliu și este așteptată o participare numeroasă în cele trei zile de sărbătoare. În acest an, festivalul a ajuns la cea de-a X-a ediție, iar organizarea se face în comuna Tătăruși, deoarece Ansamblul Bucovina Mică din comună a câștigat ediția de anul trecut, de la Todirești.

Primarul, Costel Iosub, invită întreaga comunitate, dar și cetățenii din împrejurimi să participe la eveniment și să cunoască îndeaproape tradițiile autentice românești.

La festival vor concura tineri iubitori de folclor din numeroase comune din zona Pașcaniului și nu numai.

Programul va începe de vineri cu un seminar pentru tineri, va urma vizita unor artiști internaționali din cadrul Asociației SUPER TINERI din Târgu Frumos, organizatorul principal al evenimentului, care vor merge la producătorii locali și în cele mai recunoscute zone din comună. Sâmbătă, voluntarii vor organiza și ateliere de creații artistice.

Duminică va fi ziua cea mare a festivalului și va începe cu parada portului popular. Apoi, va fi un spectacol concurs de folclor, dar și o prezentare a fiecărui sat participant.

Folcloristica este un eveniment unic, organizat de tineri voluntari din cadrul Asociației SuperTineri împreună cu comunitatea locală, ce urmăreşte să promoveze, integreze şi revigoreze tradiţiile şi obiceiurile ce stau la baza culturală a județului Iași.

Scopul Folcloristicii e să unească toate cele 93 de comune ale județului Iași. Edițiile anterioare au avut loc în Târgu Frumos (2015), Bălțați (2016), Ruginoasa (2017), Tomeşti (2018), Butea (2019), Ciurbești (2021), Feredeni și Deleni (2022) și Todirești (2023), informează organizatorii.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *