Echinocţiul de toamnă 2024. Ce efecte are fenomenul asupra corpului uman. Psiholog: „Trebuie respectată o igienă a somnului”

Dacă zilele acestea v-aţi simţit diferit, aţi fost indispuşi sau nu aţi avut chef de nimic există şi o explicaţie – echinocţiul de toamnă, care a avut loc ieri după amiază. Fenomenul astronomic anunţă începutul astronomic al toamnei, iar specialiştii spun că odată cu echinocţiul, unii dintre noi ne putem simţi mai trişti în acest sezon.

Trecem prin lunile iulie, august, ajungem în septembrie, când Soarele este practic pe Ecuator şi cele două emisfere sunt luminate în mod egal.

Prima zi a echinocţiului de toamnă a făcut ca ziua să fie egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Treptat însă, zilele vor scădea, iar nopţile vor deveni mult mai lungi.

„Vom avea iarnă în emisfera nordică şi vară în emisfera sudică. Lucrul acesta va persista până pe 25 Decembrie, la solstiţiul de iarnă, când Soarele începe să se îndrepte spre emisfera nordică şi pe 20 martie va fi iarăşi la echinocţiu”, spune Cristian Pîrghie- directorul Observatorului Astronomic Suceava.

Momentul de trecere a Soarelui dintr-o emisfera in alta a avut loc in jurul orei 15 si 43 de minute. La Polul Nord a inceput noaptea polara care va dura 6 luni de zile, iar la Polul Sud a rasarit soarele care va lumina cerul jumatate de an.

Continuarea pe Observator



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *