Primarul evită să desemneze persoana care să-i amendeze pe părinții care nu semnează contractele educaționale

În timp ce școlile încearcă să îi convingă pe părinți să semneze contractele educaționale, administrația locală din Pașcani evită să desemneze o persoană care să îi amendeze pe cei care refuză semnarea documentelor. Măsura, controversată și total nepopulară, face subiectul unor dezbateri intense pe rețelele de socializare și din acest motiv administrațiile locale preferă să nu se amestece, cel puțin deocamdată, deși conform prevederilor legale, au obligația să o facă.

Întrebat de BIT TV, primarul, Marius Pintilie, a ridicat din umeri și a spus că mai așteaptă să vadă ce fac alte primării din țară.

Contractele educaționale sunt obligatorii în școlile din România ele trebuie semnate atât de către directori cât și de părinți și conțin obligații pentru ambele părți, chiar și sancțiuni.

Cei care refuză să semneze astfel de documente ar urma să fie sancționați, conform legii educației. Precizările pe această temă au fost făcute de inspectorul școlar general adjunct, Gabriela Nedelcu, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei.

Menționăm că la Pașcani, în unele școli au fost deja semnate contractele educaționale, iar în altele încă sunt discutate cu părinții, în cadrul ședințelor de la începutul anului școlar. Contractele trebuie semnate pentru elevii claselor pregătitoare, a V-a și a IX-a.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *