Haos rutier cu risc mare de accidente în fața Școlii Iordache Cantacuzino. Cum poate fi rezolvată problema

Dacă locuiți în zona centrală a municipiului Pașcani sau în calitate de părinte sunteți nevoit să aduceți copilul la școală, atunci zi de zi vă confruntați cu aglomerația rutieră de pe strada Ștefan cel Mare, mai ales în zona Școlii Iordache Cantacuzino. Traficul s-a aglomerat și mai mult cu sute de mașini după ce a fost dată în folosință noua grădiniță.

Parcarea dintre sediul Parchetului și școală este plină în fiecare dimineață iar pe strada Ștefan cel Mare sunt rânduri de mașini cu copii care trebuie să coboare. Din acest motiv, dimineața și amiaza sunt blocaje rutiere iar Poliția Municipală și cea Locală fac eforturi să țină situația sub control.

Cetățenii municipiului solicită administrației locale din ce în ce mai apăsat, implementarea unor soluții și scoaterea mașinilor expuse la vânzare de pe marginea străzii. Primarul municipiului a spus că este posibil ca în zona respectivă să fie amenajată o bandă KISS&DRIVE specială pentru mașinile părinților cu copii, metodă aplicată deja la unele școli din București. Soluția ar trebui studiată pentru a se vedea dacă nu cumva blocajele ar fi și mai mari. O altă propunere a primarului este amplasarea unui semafor cu buton pentru accesul alternativ al pietonilor și mașinilor. Cele două variante au fost prezentate în cadrul conferinței săptămânale de presă.

Despre amplasarea unor semafoare la trecerea de pietoni din fața Școlii  Iordache Cantacuzino s-a tot vorbit de ani de zile, dar până acum nu au fost alocati b anii necesari pentru realizarea investitiei. Din cauza aglomerației zona este cu un grad mare de risc de accidente rutiere, cei mai expuși fiind copiii. De altfel ,au fost înregistrate câteva cazuri de accidente cu victime.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *