Hala veche din piața Vale a intrat în renovare

Au început lucrările de amenajare a halei vechi din piața Vale. De câteva zile, muncitorii societății de construcții au început pregătirea terenului pentru schimbarea tâmplăriei și modernizarea halei.

Între timp, toți comercianții de acolo au fost evacuați. Edilul municipiului spune că va căuta o soluție pentru ca cei care încă mai au marfă pe stoc să o poată vinde pe tarabe, dar nu este foarte clar unde ar urma să fie amplasate acestea. În momentul de față, zona pentru micii producători este destul de mică, unde au fost îngrămădite toate tarabele din piață pentru fructe și legume, iar peste câteva săptămâni de zile, urmează și aceștia să fie evacuați, tot pentru lucrări de amenajare.

De asemenea, primarul a mai spus că modulele comerciale închise acum câteva luni de zile pentru modernizare au fost redate comercianții după finalizarea lucrărilor. Nu toți, și-au reluat activitatea, ci doar o parte, pe motiv că încă sunt probleme de rezolvat cu rețelele de apă și canalizare. Primarul spune că pentru aceștia ar urma să fie prelungite contractele de închiriere. Precizările au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Menționăm că au fost finalizate lucrările și la noua hală din piața Vale acolo unde ar urma să fie mutați producătorii și comercianții de legume, fructe și produse lactate. Clădirea nu va fi dată în folosință până în luna mai 2025, când este programată finalizarea întregului proiect. Tot atunci vor fi făcute recepțiile finale.

În legătura cu hala nouă a pieței, sunt deja nemulțumiri din partea unor cetățeni pe motiv că nu ar fi suficiente ferestre și căi de aerisire. În replică, primarul a spus că a fost respectată ultima variantă a proiectului și a recunoscut că piața ar putea să arate mai bine, daca ar fi avut la dispoziție mai mulți bani.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *