Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre pentru finalizarea Hidrocentralei Paşcani, pe râul Siret

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre pentru finalizarea amenajării hidroenergetice Paşcani, pe râul Siret, a anunţat Ministerul Energiei, printr-un comunicat, transmite Agerpres.

Actul normativ stabileşte coridorul de expropriere şi alocă peste 29 de milioane de lei pentru exproprierea celor peste 2.300 de hectare necesare continuării lucrărilor.

„Am spus că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a finaliza hidrocentralele începute înainte de 1989 şi lăsate de izbelişte. Şi asta facem, chiar dacă deranjăm interese şi stricăm jocurile celor care nu vor binele României”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat în comunicat.

Proiectul a fost început în 1985 şi blocat de-a lungul anilor. În decembrie anul trecut, Sebastian Burduja a vizitat şantierul împreună cu deputatul Alexandru Muraru şi a stabilit un grafic accelerat de lucrări.

„Acesta este un proiect simbolic, care demonstrează că statul român poate finaliza obiective de investiţii începute înainte de 1989. Hidrocentrala Paşcani, cu o putere instalată de sub 10 MW şi o producţie medie anuală de 25,3 GWh, va avea un rol cheie în alimentarea cu apă a zonei Paşcani-Târgu Frumos şi va contribui la diminuarea riscurilor de inundaţii, care au cauzat pagube de sute de milioane de lei în regiune”, a precizat ministrul Energiei.

Continuarea pe economica.net



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *