Cele mai periculoase doua alimente ultraprocesate care cresc riscul de atac de cord și AVC au fost dezvăluite

Un nou studiu arată că produsele ultra-procesate precum carnea procesată și băuturile dulci cresc riscul de boli cardiovasculare, în timp ce alte alimente, precum iaurtul și pâinea integrală, ar putea reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Carnea procesată crește riscul de boli cardiovasculare și AVC, conform unui nou studiu FOTO Arhivă

Carnea procesată crește riscul de boli cardiovasculare și AVC, conform unui nou studiu FOTO Arhivă

Cercetătorii au descoperit că ambele produse au fost asociate cu un risc crescut de boală coronariană au sau boli cardiovasculare în comparație cu alte produse din aceeași categorie, relatează The Sun.

Totuși, oamenii de știință au mai descoperit că unele alimente ultra-procesate, precum iaurtul și pâinea, sunt asociate cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral.

Ce alimente trebuie evitate

Autorul studiului, Kenny Mendoza, de la Școala de Sănătate Publică T.H. Chan de la Universitatea Harvard din Boston, Massachusetts, a declarat: „Acest studiu sugerează un rol negativ al consumului total de alimente ultra-procesate ca parte a unui tipar alimentar în riscul de boli cardiovasculare, boală coronariană și AVC. Concret, descoperirile noastre sugerează că băuturile răcoritoare și carnea procesată ar trebui evitate, având în vedere asocierea lor constantă cu aceste afecțiuni.”

Echipa a studiat datele colectate din chestionarele completate de aproape 207.000 de asistente și alți profesioniști din domeniul sănătății. Ei au întrebat participanții despre sănătatea și dietele lor la fiecare doi până la patru ani.

Alimentele au fost clasificate în patru grupuri – neprocesate/minimal procesate, ingrediente culinare procesate, alimente procesate și ultra-procesate.

Continuarea pe Adevarul 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *