Spațiile comerciale din piața Vale vor fi redeschise în câteva săptămâni

Vești bune pentru o parte din comercianții din piața Vale a municipiului Pașcani. Spațiile comerciale care au fost închise pentru renovare ar urma să fie recepționate săptămâna viitoare și să fie predate pentru a fi redeschise.

Clădirile au fost modernizate prin schimbarea tâmplăriei dar și a acoperișului. Precizările au fost făcute de primarul municipiului.

Lucrările de amenajare au fost finalizate și la hala nouă în care urmează să fie mutați producătorii de la tarabe. Deocamdată, hala va fi dată în folosință la finalizarea proiectului, în primăvara anului viitor pe motiv că până atunci trebuie îndeplinite o serie de condiții pentru obținerea autorizației ISU.

Vestea proastă este că in hala veche comercianții au primit notificări de evacuare. O parte dintre ei nu mai au contracte valabile iar ceilalți ar urma să își deșfășoare activitatea afară în apropierea halei, în niște spații improvizate, conform precizărilor primarului, Marius Pintilie. Măsura a fost luată pentru că urmează ca hala veche să intre în renovare și să fie predată constructorului.

În același context, primarul Marius Pintilie, a dat dreptate cetățenilor care comentează pe rețelele de socializare nemulțumiți de modul cum arată noua hală din piața Vale. Cetățenii au atras atenția că hala nu are suficiente geamuri pentru lumină naturală și aerisire iar stâlpii de susținere din interior ar crea un disconfort. Edilul a spus că lucrările au fost făcute în funcție de bugetul alocat și că proiectul anterior arăta mai bine, dar a fost modificat.

Menționăm că în discuțiile dintre comercianții din piață și reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local, înainte de alegerile locale, s-a stabilit ca toți comercianții din hala veche să fie relocați în alte spații, nu să fie trimiși acasă.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *