Școală cu un măr și un pachet de biscuiți pe zi. „Programul pentru școli” râmâne repetent la Iași anul acesta

„Programul pentru școli” nu a găsit la Iași furnizori de lactate. Unii copii nu vor primi nici produse de panificație. Există o alternativă, dar la scară restrânsă: „Masă caldă” în numai 15 școli și grădinițe din tot județul.

Văzut printre altele ca un argument serios pentru prezența copiilor în clase, „Programul pentru școli” e lăsat de guvern în bătaia vântului. Banii pentru alimentele – produse de panificație, lactate și fructe – care vor fi distribuite zilnic elevilor și preșcolarilor sunt însă virați cu zgârcenie de la București.

Dacă Consiliul Județean Bihor a fost prima administrație care a lansat anul trecut licitația pentru acordul cadru, a primit oferte pe toate loturile și s-a împotmolit până azi în contestații, Consiliul Județean Iași nu a reușit să atragă oferte pe jumătate din loturile necesare.

Vicepreședintele Marius Dangă ne-a explicat că lipsa unui producător de lactate mare în județ, care să aibă și rețea de distribuție, este principalul motiv pentru care acest sortiment nu se regăsește în pachetele distribuite în școli și grădinițe. De fapt, doar loturile de fructe și două din cele cinci loturi de produse de panificație „s-au dat”. Județul a fost împărțit în cinci zone, iar în fiecare din acestea sunt cele trei loturi de produse. Așadar, 15 loturi în total, din care sunt adjudecate doar 7.

CJ relansează totuși licitația, în lipsa generozității guvernamentale pentru cei mici

Dacă producție și distribuție de lactate la scară largă nu există în județ, prețul foarte mic oferit de la bugetul statului nu e deloc atrăgător pentru alți posibili ofertanți. Vicele Marius Dangă speră că o hotărâre de guvern va aduce un plus prețului oferit pentru lactate, acum de doar 94 de bani. Pe de altă parte, ministrul de Finanțe Marcel Boloș preconizează o rectificare bugetară în septembrie sau octombrie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *