Unde vor învăța elevii de la cele două licee din Pașcani, „Miron Costin” și „Nicolae Iorga”, aflate în renovare

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, au fost găsite soluții pentru mutarea elevilor din cele două școli din municipiul Pașcani care sunt în renovare. Zece clase de a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale ar urma să învețe pentru o perioadă la Clubul Copiilor de pe strada Vasile Alecsandri.

Miercuri, 4 septembrie, a început mutarea mobilierului și pregătirea sălilor de clasă. Urmează să fie semnat un protocol de colaborare între cele două instituții de învățământ, potrivit celor spuse de inspectorul școlar general adjunct, Gabriela Nedelcu.

Restul elevilor vor rămâne în liceu și va fi asigurată o intrare separată de șantier.

În ceea ce privește colectivul de elevi de la Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga din zona Deal a municipiului, soluțiile sunt următoarele: clasele primare ar urma să învețe în grădinița nouă de lângă Parchet și la Școala Iordache Cantacuzino, iar restul în etajele superioare ale liceului, cu măsuri de siguranță față de șantier.

Gabriela Nedelcu, inspector școlar general adjunct ISJ IAȘI, le-a urat tuturor elevilor mult succes în noul an școlar, iar cadrelor didactice si nedidactice, putere de muncă.

De precizat este faptul că în total circa 900 de elevi de la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga și Liceul Teoretic Miron Costin din municipiul Pașcani vor fi relocați.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *