Restricțiile de apă continuă. Program de furnizare de doar câteva ore pe zi în mai multe sate și la Hârlău

Locuitorii din mai multe comune, dar și din orașul Hârlău vor avea apă la robinete, după program și în prima jumătate a lunii septembrie. Operatorul județean, APAVITAL Iași, a anunțat care va fi programul de furnizare a apei în perioada 1-15 septembrie în mai multe localități.

În zona Pașcaniului, sunt afectate comunele Hărmănești, Ruginoasa și localitățile Tătăruși, Uda, Pietrosu, Lespezi, Todirești și Stroești. În fiecare dintre acestea, oamenii vor avea apă curentă doar câteva ore dimineața și câteva ore seara.

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 10.00 și 19.00 – 22.00, către utilizatorii din localitățile: Tătăruși, Uda și Pietrosu din comuna Tătăruși.

(…)

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 10.00 și 19.00 – 22.00, către utilizatorii din localitățile: Ruginoasa, Dumbrăvița și Rediu din comuna Ruginoasa.

(…)

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 10.00 și 19.00 – 22.00, către utilizatorii din localitatea Lespezi din comuna Lespezi.

(…)

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.00 – 9.00 și 16.00 – 21.00, către utilizatorii din localitățile Hărmăneștii Vechi și Hărmăneștii Noi din comuna Hărmănești.

(…)

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 9.00 – 16.00 și 21.00 – 5.00, către utilizatorii din localitățile Todirești și Stroești din comuna Todirești” se arată pe site-ul operatorului de apă.

 

Seceta prelungită a afectat drastic orașul Hârlău și satele din împrejurimi. Lacul de acumulare Pârcovaci se află în regim de restricție severă, de gradul III,  iar nivelul său de umplere în această perioadă este sub 30%, susține APAVITAL . Astfel, în Hârlău furnizarea apei se va face în perioada 1-15 septembrie, doar câte trei ore dimineața și trei seara, iar în localitatea Pârcovaci, doar dimineata în intervalul orar 6-9.

“Astfel, în perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00  către utilizatorii din localitatea Pârcovaci.

(…)

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00 și 18.00 – 21.00 către utilizatorii din localitatea Hârlău.”

În localitățile în care sunt programe de furnizare, alimentarea cu apă  va începe la ora menționată în prezentul comunicat, dar există posibilitatea ca unii utilizatori care sunt branșați în punctele cele mai dezavantajoase (capăt de rețea, imobile supraetajate, branșamente subdimensionate, cote mai înalte), să nu poată beneficia de apă potabilă la ora anunțată, alimentarea efectivă în aceste cazuri urmând să se realizeze doar după amorsarea completă a sistemului.

Același program de furnizare, de doar trei ore dimineața, valabil până pe 15 septembrie, este și în satele din comuna Scobinți, cele din comuna Cotnari și comuna Deleni.

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00, către utilizatorii din localitățile: Scobinți, Fetești, Zagavia, Sticlăria și Bădeni din comuna Scobinți.

(…)

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00, către utilizatorii din localitățile: Cotnari, Horodiștea, Lupăria, Cârjoaia, Hodora, Iosupeni și Bahluiu  din comuna Cotnari.

(…) 

În perioada 1 – 15 septembrie 2024 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, APAVITAL S.A. se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 6.00 – 9.00, către utilizatorii din localitățile: Feredeni, Poiana, Slobozia, Maxut și Deleni din comuna Deleni.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *