O noua avarie , fără întreruperea furnizării ape


Intervenție APAVITAL S.A. pe conducta de aducțiune care alimentează cu apă potabilă municipiul Pașcani – În cursul zilei de luni, 2 septembrie 2024, angajații APAVITAL S.A. au identificat pe traseul conductei Moțca – Hanu Ancuței – Pașcani, în zona grajdurilor de la intrarea în localitatea Miroslovești dinspre Moțca o nouă pierdere importantă de apă pe traseul conductei de aducțiune, semn al producerii unei defecțiuni subterane. Evaluând situația și constatând că presiunea și debitul apei transportate prin conducta de aducțiune se mențineau constante, defecțiunea a fost clasificată ca fiind de gravitate medie, fără a necesita o intervenție imediată a echipelor APAVITAL S.A., care ar fi determinat sistarea furnizării apei către utilizatorii din mun. Pașcani. Urmărind continuu evoluția parametrilor apei transportate prin conducta de aducțiune și constatând că debitul și presiunea se mențin constante, în după-amiaza zilei de 2 septembrie 2024 s-a luat decizia programării intervenției pentru ziua de marți, 3 septembrie.

Având în vedere posibilitatea programării cu anticipare a datei și orei intervenției, marii consumatori au fost informați să își facă rezervele de apă necesare pe parcursul zilei de 2 septembrie, astfel încât începând cu seara zilei de 2 septembrie întreaga cantitate de apă care putea fi pompată din sursele Moțca, Verșeni și Timișești înspre bazinele de înmagazinare din Pașcani să fie utilizată pentru creșterea la maxim a rezervelor de apă care pot fi puse la dispoziția utilizatorilor din mun. Pașcani, pentru securizarea consumului acestora de pe parcursul zilei de 3 septembrie 2024.

Având în vedere că avaria se manifesta în amonte de interconectarea din zona Verșeni, în dimineața zilei de 3 septembrie s-a izolat zona afectată de lucrări și s-a sistat pomparea apei dinspre sursa Moțca, continuându-se alimentarea bazinelor de înmagazinare din Pașcani cu apă pompată dinspre sursele Verșeni și Timișești. Lucrările de reparații au început în dimineața zilei de 3 septembrie 2024 și s-au finalizat în după-amiaza aceleiași zile. La terminarea lor, s-a realizat aerisirea sectoarelor de conducte afectate de intervenție prin intermediul dispozitivelor speciale dedicate și s-a realizat amorsarea sistemului, urmată de reluarea pompării apei dinspre sursa Moțca înspre mun. Pașcani. În cursul serii debitul de intrare a apei în bazinele de înmagazinare care deservesc utilizatorii din mun. Pașcani a revenit la valorile normale, iar toată procedura s-a finalizat cu succes, de data aceasta, din fericire, fără ca APAVITAL S.A. să fie nevoită să sisteze furnizarea apei la robinetele pășcănenilor, pe parcursul desfășurării lucrărilor de intervenție.

APAVITAL



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *