După ce a „șters” doi copii, s-a înfipt cu BMW-ul într-un cap de pod. Dimineața avea o alcoolemie de 1,8‰

Întors în concediu acasă, un ieșean a sărbătorit reîntâlnirea cu familia, dar apoi a făcut greșeala să se urce la volan. Puțin a lipsit să provoace o tragedie. A scăpat totuși doar cu un proces pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și cu o pedeapsă ușoară.

În dimineața zilei de 22 octombrie 2019, polițiștii rutieri din Pașcani au fost anunțați că în satul Humosu din comuna Sirețel avusese loc un accident cu victime omenești. La fața locului, ei au constatat că într-o curbă, Iulian Apostol pierduse controlul BMW-ului pe care îl conducea. Acroșase doi copii care se aflau pe partea stângă a drumului, iar apoi revenise pe banda sa, înfigându-se într-un cap de pod. Tânărul se afla în mașină cu tatăl său, care nu fusese rănit în accident. Întrucât șoferul era incoerent și emana un puternic miros de băuturi alcoolice, el a fost testat cu aparatul Dräger, acesta indicând o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,84‰. Ulterior, alcoolemia teoretică în momentul accidentului a fost stabilită retroactiv la 1,8‰.

Șoferul a declarat polițiștilor că băuse în noaptea precedentă doi litri de bere și 50 ml de coniac. Medicilor însă le-a spus că băuse în chiar dimineața accidentului, 1,5 litri de bere și 50 ml de coniac. Se urcase la volan fără să aibă vreo urgență. Mergea pur și simplu la cumpărături.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *