Un fermier din Deleni și-a lăsat concurența fără motorină pentru combine: a furat cu pompă specială din rezervoarele acestora peste 800 litri de combustibil

Un fermier din Deleni a fost acuzat că și-a făcut lucrările agricole cu motorina vecinilor. El ar fi furat peste 800 de litri de combustibil din combinele acestora, oprite în câmp. Probele culese de la fața locului indicau spre el, dar nu i-au putut convinge pe judecători.

Prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, F.I. a fsot acuzat că în noaptea de 27/28 iunie forțase sistemele de asigurare a rezervoarelor a trei utilaje agricole, sustrăgând 850 de litri de motorină. Mai luase și două canistre a cinci litri cu unei așezate pe două combine, valoarea furtului ridicându-se la 7.700 lei. Hoțul venise pregătit, cu o mașină și o pompă pentru extragerea combustibilului. Activitatea sa fusese întreruptă însă de un sătean lăsat să păzească utilajele. Acesta auzise câinii lătrând și aproape că îl suprinsese pe hoț în plin lucru. Hoțul reușise să fugă, la volanul autoutilitarei.

 

Pompa folosită, găsită la locul furtului

 

În timpul cercetării de la fața locului, lângă utilaje a fost găsită pompa, cu cleme de conectare la bateria auto. La pompă erau atașate două furtunuri, unul verde, iar celălalt, galben-portocaliu. Pe carcasa utilajelor au fost identificate mai multe urme clare de încălțăminte. Prezumtivul hoț a fost identificat în persoana lui F.I., care s-ar fi folosit de autoutilitara Opel Vivaro a tatălui său.

La percheziția domiciliară, a fost găsită autoutilitara, pe care erau montate numere false de înmatriculare. În autoutilitară erau urme recente de motorină, iar două fire metalice erau legate de la baterie până în compartimentul mașinii. În curtea locuinței au fost găsite patru bazine a 1.000 de litri, trei fiind pline, iar în al patrulea aflându-se aproximativ 700 d elitri de combustibil. Pe unul dintre bazine au fost identificate două segmente de furtun verde, iar în fața ușii de acces într-o anexă s-a găsit o pereche de pantofi sport. Talpa acestora corespundea urmelor găsite pe utilaje, iar bucata de furtun din curte se îmbina perfect cu furtunul verde găsit la locul furtului.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *