Pădurarul care a renovat singur cantonul dărăpănat dat de șefi: Judecătoria i-a dat banii înapoi, Tribunalul i-a luat

Un fost pădurar își cere înapoi banii investiți în renovarea locuinței de intervenție care i-a fost repartizată. Direcția Silvică a refuzat să deonteze cheltuielile, sub cuvânt că nu aprobase efectuarea lor. Pe de altă parte, pădurarul nici nu ar fi avut de unde să scoată atâția bani câți cerea. Până acum, două instanțe au dat două soluții diametral opuse problemei.

Ion O. a fost angajat al Direcției Silvice în 2017, primind ca locuință de intervenție un canton silvic. Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare, pentru a se putea muta împreună cu soția și cei doi copii pădurarul trebuind să facă investiții serioase. Primise asigurări din partea conducerii ocolului silvic că cheltuielile făcute îi vor fi decontate. Ca urmare, reparase pereții interiori și exteriori, chituise și reparase sobele, săpase șanțuri pentru apă și canalizare, montase gresie și instalații sanitare în baie, chiuvetă în bucătărie și linoleum pe hol, construise un cămin de apă în curte, confecționase și montase porți la intrare, pietruise drumul de acces până în curte, montase robineți de apă în exterior, țevi de apă și canalizare și tot ce mai fusese nevoie. În total, după cum avea să susțină în fața Judecătoriei Hârlău, investise 27.000 de lei. Direcția Silvică renunțase însă la serviciile lui la sfârșitul lui 2018. Ion O. rămăsese astfel cu cheltuiala, iar fostul său angajator, cu o casă renovată.

 

Investiții fără aprobare de la șefi sau caz de îmbogățire fără justă cauză?

 

De cealaltă parte, pentru reprezentanții Direcției Silvice, lucrurile erau clare. Contractul de închiriere a locuinței de intervenție îi interzicea pădurarului să efectueze lucrări fără acordul Direcției. Prin urmare, nu putea solicita niciun fel de despăgubiri.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *