Două „lovituri” de peste 100.000 de euro în Iași. Escrocherii cu pretinse vânzări de acțiuni la Hidroelectrica. Cât de ușor poți cădea în capcană!

Zeci de ieșeni au ajuns să plângă în pumni după ce din neglijență și lipsă de prevedere au căzut în capcana brokerilor care „vând” acțiuni la mari companii naționale. Autoritățile sunt depășite de situație, nu reușesc să facă progrese semnificative în investigații, și se ocupă mai mult cu preluarea plângerilor de la victime.

De altfel, jurnaliștii Ziarul de Iași au scris de nenumărate ori despre ieșenii care au căzut în capcana celor care vând acțiuni însă cazurile pe care le prezentăm astăzi sunt șocante: una dintre victime a pierdut 60.000 de euro, economii de o viață, iar a doua 50.000 de euro. Citiți în rândurile de mai jos cum a fost posibil, pas cu pas, acest lucru!

 

Escrocii se folosesc de numele unor companii cu potențial mare pe piața bursieră

 

Ziarul de Iași a mai scris despre escrocii care fură banii din conturi pretinzând că sunt consultanți care vând acțiuni cu randament mare. Escrocii se folosesc de numele unor companii cu potențial mare pe piața bursieră, cum ar fi Hidroelectrica, Transgaz,  Romgaz sau Nuclearelectrica. În primul caz pe care îl prezentăm astăzi este vorba despre o familie de pensionari care a fost „momită” cu acțiuni Hidroelectrica. Femeia a văzut pe telefon o reclamă în care, cu suma de numai 1.200 lei. se poate achiziționa un număr de acțiuni Hidroelectrica care i-ar putea aduce lunar în contul personal câștiguri chiar și de 1.000 de lei. „Procedura”  promovată de escroci este aparent simplă. Trebuie să devii „membru” al unei platforme, să completezi un formular, apoi să aștepți un telefon de la un manager pentru înființarea unui depozit de minim 1.200 lei.

 Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *