Ce poți face dacă ești nemulțumit de decizia de recalculare a pensiei? Precizările șefei Casei de Pensii Iași

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de poștași de astăzi și până pe 30 august. Recalcularea va aduce creșteri semnificative pentru cei cu stagii lungi de cotizare. Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii Iași, se așteaptă la numeroase contestații din partea pensionarilor nemulțumiți.

Cei nemulțumiți pot solicita explicații sau pot depune contestații în termen de 45 de zile de la primirea deciziei. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, dă însă asigurări că recalculările sunt corecte. În județul Iași sunt aproximativ 151.000 de pensionari care beneficiază de recalcularea drepturilor de pensie și care așteaptă acum “cu sufletul la gură” decizia. La nivel național se estimează că 3,8 milioane de pensii vor crește. Media este de aproape 27%.

Deciziile cu pensiile recalculate vor fi distribuite pensionarilor din întreaga țară începând de astăzi, însă nu toți pensionarii le vor primi imediat, deoarece distribuția se va finaliza pe 30 august. Ideal ar fi ca pensionarii să stea acasă în aceste zile, pentru a evita întârzierile în primirea deciziilor, a transmis zilele trecute Poșta Română.

 

Câți pensionari ieșeni vor avea pensiile recalculate

 

La nivelul județului Iași sunt 150.983 de pensionari care beneficiază de recalcularea drepturilor de pensie. Îmbunătățiri ale veniturilor vor fi în special pentru cei care au muncit mulți ani și au contribuit mai mult la sistemul de pensii. Ce se întâmplă, însă, dacă există pensionari care se consideră nedreptăţiţi în urma recalculării pensiilor, cui trebuie să se adreseze? Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași, spune că pensionarii care se află în această situaţie se pot adresa iniţial instituției pentru a primi explicaţii cu privire la decizia de recalculare, ori pot face contestaţie în termen de 45 de zile de la comunicare la instanţa judecătorească competentă.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *