Lucrări de mântuială, un stâlp de electricitate dărâmat! Cui îi pasă???

Lucrări in bătaie de joc pe strada Unirii din Pașcani. Muncitorii societății care se ocupa de extinderea rețelelor de apă și canalizare au reușit sa dea jos un stâlp de electricitate după ce acum câteva săptămâni de zile au dărâmat, pe jumătate, un pod și au fost la un pas de distrugerea unei care. De acesta dată au săpat un șanț adânc de câțiva metri in jurul unui stâlp până a căzut. Noroc de rețelele de electricitate în care a rămas agățat, altfel ar fi fost, cel mai probabil, o tragedie! La fata locului a intervenit de urgență o firmă specializată. Furnizarea curentului a fost întreruptă în jurului orei 13.30, până după ora 18.00 iar iluminatul stradal a fost restabilit aproape de miezul nopții. Au fost afectați locuitorii din suburbia Lunca Pașcani și o parte din cei de pe străzile Unirii și Tămăduieni. Stâlpul a fost pus la loc dar provizoriu până la finalizarea lucrărilor de canalizare, după care vor fi reluate reparațiile. Pagubele sunt estimate la câteva zeci de mii de lei, bani care urmează sa fie recuperați de la constructor. Este posibil sa fie și alte cereri de despăgubire din partea cetățenilor care au rămas fără curent peste cinci ore, fără să fie anunțați, dacă au avut instalații afectate.
Reprezentanții Primăriei Pașcani au refuzat sa răspundă la întrebările BIT TV privind acesta situație, deși au fost afectate rețele publice de iluminat și sute de familii au rămas fără curent electric. Nici reprezentanții operatorului de apă, beneficiarul investiției, nu au clarificat cine si cum verifică lucrările societății care nu ține cont de rețelele de utilități și dacă sunt respectate sau nu procedurile. Purtătorul de cuvânt al Apa Vital susține ca muncitorii ar fi primit informațiile necesare date de autoritățile locale și ca lucrările ar fi supervizate de diriginții de șantier.

Tot in urma unei intervenții neinspirate, în urmă cu câteva săptămâni de zile muncitorii societății care se ocupa de lucrările de canalizare au distrus parțial un pod de pe strada unirii si au fost făcute excavări pana aproape de pereții unei case din apropiere iar malul de pământ s-a surpat. De asemenea sunt probleme cu lucrările si pe străzile 1 Mai si Unirii, începute de luni de zile. In zona traficul rutier e se desfășoară cu dificultate din cauza gropilor, a lipsei marcajele necesare dar si a traficului greu permis de administrația locală pentru cei care ocolesc restricțiile de pe Pasajul Peștișorul.

Menționăm că lucrările au fost contractate de firma DARO CONSTRUCT din Iași, dar au fost subcontractate unei societăți din suburbia Lunca.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *