Cine ar trebui să ia măsuri pentru prevenirea accidentelor din centrul Hârlăului? Ce spune DRDP Iași, cu privire la tronsonul de drum național din oraș

Reacții după subiectul apărut în spațiul public privind riscul crescut de accidente rutiere din centrul orașului Hârlău, de pe DN28 B, respectiv, strada Ștefan cel Mare și Sfânt. Nicolae Popovici, purtător de cuvânt al Direcției de Drumuri și Poduri Iași, a precizat că „reabilitarea DN 28B a fost executată pe baza unui proiect tehnic întocmit de o firmă specializată și aprobat de IGPR – Poliția Rutieră.

Constructorul a executat semnalizarea rutieră pe baza acestor avize, confirmare venită și în urma insecției tehnice de la recepția lucrărilor. În faza de consutări nu a fost depusă vreo observație din partea autorităților locale sau a utilizatorilor, iar semnalizarea este apropiată de ceea ce a fost până acum. O măsură luată de DRDP Iași și Poliția rutieră a fost aceea de mutare a trecerilor de pietoni din centrul orașului, ceea ce a permis creșterea timpilor de circulație pentru pietoni, dar și pentru autovehicule. Administratorul drumului și-a făcut datoria și a îmbunătățit condițiile de trafic, dar rămâne în continuare aceeași atitudine a conducătorilor de autovehicule care nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere(oprirea interzisă) și astfel sunt create condițiile de producere a accidentelor cu urmări grave” precizează Nicolae Popovici.

Subiectul a fost adus în discuție după ce în ultima perioadă au avut loc trei accidente rutiere pe trecerea de pietoni, iar la sensul giratoriu de la Hanul Rareșoaia, când se vine dinspre judecătorie în direcția Târgu Frumos nu poți continua pe sensul înainte, fără să încalci linia continuă. Asta deoarece, sunt mașini parcate pe prima bandă, precizează într-o postare pe Facebook, consilierul local, Aurel Neicu.

Sunt voci care susțin că ar trebui luate măsuri pentru ca șoferii să nu mai parcheze în zona respectivă, iar la trecerile de pietoni ar trebui montați piloni anti-parcare care să permită o mai bună vizibilitate atat pietonilor cât și conducătorilor auto.

Primarul orașului, Radu Curcă, a precizat că a făcut sesizări către poliție cu privire la riscul crescut de accidente.

Până când vor fi luate măsuri este necesară o prudență mai mare atât din partea șoferilor, cât și a pietonilor.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *