Astăzi se afișează rezultatele inițiale de la bacalaureat. Când se pot depune contestațiile

Rezultatele inițiale de la examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi afișate astăzi, 8 iulie, până la ora 12:00, potrivit calendarului oficial.

La nivelul județului Iași, în vederea susținerii probelor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 5303 candidați, 4879 din seria curentă și 424 din seriile anilor anteriori.

Pentru 37 de absolvenți provenind din 18 școli ale județului Iași, Comisia Județeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susținere a examenului în vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor.

Probele scrise s-au susținut în 18 centre de examen.

Conform Ministerului Educației, comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-bacalaureat.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.
Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *