Schimbare în statut: Polițiștii pot avea tatuaje, dar nu pe faţă, gât sau oriunde pe cap

Guvernul a modificat vinerea trecută statutul polițistului printr-o ordonanţă de urgenţă, astfel că persoanele care participă la un concurs pentru ocuparea unor funcţii de execuţie nu trebuie să aibă tatuaje pe faţă, gât sau oriunde pe cap.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, actul normativ reconsideră soluţia privind tatuajele, astfel încât „persoana care participă la un concurs pentru ocuparea unor funcţii de execuţie vacante prin încadrare directă/reîncadrare/transfer nu trebuie să aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe faţă şi/sau gât, precum şi în alte zone ale capului, iar tatuajele ori elementele ornamentale prezente pe corpul candidatului să nu reprezinte sau să nu semnifice simboluri, mesaje, sloganuri sau reprezentări de natură să incite la violenţă, ură sau discriminare ori să aibă conotaţii politice, fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”.

Ministerul vrea ca măsura să atragă în rândurile polițiștilor tineri, deoarece locurile la școlile de agenți nu s-au ocupat în totalitate, iar deficitul de cadre este foarte mare în rândul polițiștilor. De exemplu, în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași plecările la pensie a celor cu experiență au împuținat numărul angajaților, unde în februarie se înregistrea un deficit de personal de aproximativ 400 oameni. Din cele 1771 de posturi, erau ocupate numai 1392, reprezentând un grad de ocupare de 77,59%.

De altfel, în rândul ofițerilor era cea mai mică rată de ocupare, de 75,24% iar numărul de posturi de agenți era ocupat în procent de 79,13% și 84% la persoane contractuale. Zilele trecute, cabinetul IPJ Iași a scos la concurs mai multe posturi de ofițeri specialiști: purtător de cuvânt al Serviciul Cabinet, ofițer de investigații criminale infracțiuni informatice, inginer de sistem  la Serviciul de Comunicații și Informatică, psiholog la Compartimentul Psihologic, psiholog poligraf la Serviciul Criminalistic, expert criminalist la Serviciul Criminalistic, ofițer administrarea patrimoniului imobiliar la Serviciul Logistic, medic veterinar la Biroul Protecția Animalelor, ofițer financiar la Serviciul Financiar.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *