NU SCAPĂ. Achitarea lui Rîznic a fost anulată la Curtea de Apel. Inginerie sfidătoare pentru a pune un ospătar de la PNL șef la Apele Române

  • Sentința Tribunalului, anulată în totalitate și dosarul trebuie rejudecat, pentru că instanța superioară n-a înțeles câteva din motivele ce au condus la achitare.
  • Judecătoarea Daniela Rusu motivase în 2023 ca „faptele există, sunt infracțiuni, dar n-au fost comise cu intenție”.
  • Curtea de Apel s-a declarat nedumerită.

Marius Rîznic, fost ospătar, a fost recompensat de PNL cu un post de șef la Apele Române Pașcani, deși n-avea pregătirea de specialitate, nici anii de vechime, nici experiența în funcție de conducere, contrar condițiilor legale

Prin decizie definitivă, Curtea de Apel Bacău a desființat, ieri, o sentință de anul trecut prin care era scoasă basma curată o rețea de numire în funcții, la Apele Române, a unor sinecuriști din PNL. Completul de judecată a dipus rejudecarea cazului la prima instanță.

Unul dintre beneficiari a fost Marius Rîznic, un vocal susținător al liberalilor, de profesie ospătar, cocoțat de PNL drept șef al Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani, structură-cheie din cadrul Apelor Române.

Totul de la capăt

Prin decizia Curții de Apel Bacău, completul de judecată a dispus rejudecarea dosarului la prima instanţă, adică Tribunalul Bacău. „(…) admite apelurile formulate de D.N.A. – Serviciul Teritorial Bacău şi apelanţii – inculpaţi Nechita Mihai Marius şi Tănase Ioan împotriva sentinţei penale nr. 293/D din 27.11.2023 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 3845/110/2021. Desfiinţează în întregime sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Bacău. Menţine actele procedurale efectuate în cauză până la termenul din data de 26.10.2023 inclusiv”, se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor.

În noiembrie 2023, judecătoarea Daniela Rusu decisese achitarea tuturor celor trei inculpați din dosar pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Continuarea pe reporteris.ro



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *