Bani puțini pentru unele activități de la Casa de Cultură Pașcani

Un consilier local solicită Primăriei Pașcani ca toate activitățile culturale din programul anual să fie bugetate corespunzator de la bugetul local. El a atras atentia că unele activitati sunt bugetate generic sau chiar deloc si in astfel de situatii artistii invitati la Casa de Cultura Pașcani sunt obligati sa vina cu protocolul de acasă.

Leonard Ursu a explicat că a participat la unele expozitii unde artiștii invitați sa expună au fost nevoiti sa vina cu prăjiturile și apa de acasă.

Un alt exemplu dat de consilierul local a fost faptul ca activitatea programată de ziua tricolorului nu a fost bugetata.

De cealalta parte, directoarea Casei de Cultură, Daniela Calistru, a explicat ca unele activități sunt bugetate puțin sau deloc deoarece sunt făcute cu resursele Casei de Cultură. Spre exemplu, de Ziua Tricolorului instituția a organizat o expoziție de fotografie în colaborare cu Muzeul Municipal Pașcani.

Pe aceasta tema si reprezentantii primariei au adus clarificari. Ei au spus că bugetarea se face in functie de prorgaramul propus de institutie, iar pe parcursul anului se mai fac clarificari la solicitarea conducerii Casei de Cultură.

Mentionam ca o parte din activitățile cuprinse in programul anual si votate de consilierii locali nu mai au loc pe parcursul anului din diverse motive, printre ele fiind si lipsa de finantare. Unii consilieri au solicitat conducerii institutiei ca bugetul sa fie suplimentat cu sponsorizari de la societati comerciale pe care conducerea unitatii ar trebui sa le obtina.

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *