Abonamente la tren. Tarifele propuse de ARF pentru navetiștii din Iasi, Tg. Frumos și Pascani

Potrivit ARF, odată cu implementarea OMTI 1039/2024 la 13 iulie 2024, apare o oportunitate promițătoare atât pentru operatorii de transport feroviar de călători (OTF), cât și pentru publicul larg, facilitând creșterea acestui serviciu public astfel în cât sa răspundă esențial cerințele de mobilitate în evoluție ale cetățenilor.

Această dezvoltare ia în considerare diverși factori, cum ar fi eficiența, accesibilitatea, flexibilitatea și confortul.
O caracteristică notabilă a acestei măsuri de reglementare este implementarea unei adăugiri semnificative la sistemul feroviar românesc.

Acest nou sistem se deosebește de programul existent al fiecărui operator feroviar individual, oferind o abordare mai transparentă și predictibilă.

Ca de exemplu, tarifele reglementate pentru autorizații si permise de călătorie se vor aplica, începând cu 1 ianuarie 2025, tuturor operatorilor feroviari de călători, creând un spațiu pentru implementarea bugetelor de venituri si cheltuieli aferente anului 2024.

Totodată, trebuie precizat că, noul ordin de ministru pune in valoare tarifarea dinamică, bazată pe utilizarea sistemelor electronice sau a aplicațiilor informatice, permițând utilizatorilor să aibă acces la tariful cel mai avantajos pe unitate de timp circumstanță ce facilitează monitorizarea deplasării călătorilor.

În contextul reglementării transparenței a tarifelor abonamentelor feroviare, regăsiți diferențele de preț, prin achiziționarea abonamentului lunar, față de tariful prevăzut unei călătorii dus/întors:

Sursa TELE M



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *