Doi adolescenți au crezut că au dat lovitura după ce au spart o biserică din Târgu Frumos. Au fost prinși din cauza unei chitare

Doi adolescenți au spart Biserica Penticostală Speranța din Târgu Frumos. Cei doi au ajuns pe mâna poliției după ce unul dintre ei a fost văzut de reprezentantul bisericii cu un bun sustras în mâini. Zilele trecute, cei doi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni.

Doi adolescenți au sperat că dau lovitura, dacă sparg Biserica Speranța. Povestea a început atunci când reprezentantul bisericii și-a dat seama că lipsesc mai multe bunuri.

La data de 16.02.2022, reprezentantul Bisericii Penticostale Speranța din oraș Târgu Frumos s-a prezentat la Poliția Orașului Târgu Frumos și a sesizat faptul că, în noaptea de 15/16.02.2022, persoane necunoscute au pătruns fără drept în curtea bisericii, prin escaladarea unui gard împrejmuitor, apoi prin spargerea unui geam, au intrat în imobilul aflat în aceeași curte și folosit drept sediu profesional de către această persoană juridică, de unde au sustras mai multe bunuri care aparțineau bisericii, respectiv o cutie sigilată cu camere de supraveghere și DVR-ul acestora, o chitară marca DeVille, un hârleț, o furcă, o greblă, o lopată, o scară de aluminiu, două calorifere electrice marca Albatros, un fierăstrău, un aspirator de culoare verde, cu furtun negru marca Heinner Cleanmate, un furtun, două sticle cu ulei de 11 litri fiecare, un prelungitor de culoare portocaliu de 10 metri și alte bunuri”, au precizat anchetatorii.

Au sperat că vor da lovitura, dacă vor sparge Biserica Penticostală Speranța
Reprezentantul bisericii a văzut chitara furată în brațele unui adolescent.

După ce a constatat lipsa bunurilor, a observat un tânăr ce avea asupra sa chitara sustrasă din imobilul din curtea bisericii. A sesizat organele de poliție, iar cu ocazia deplasării la fața locului, acestea l-au identificat pe inculpatul Udilă Claudiu-Valentin, în vârstă de 16 ani, care a fost condus la sediul poliției. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că în noaptea de 15/16.02.2022, în jurul orelor 22.00, inculpatul Udilă Claudiu-Valentin a fost împreună cu inculpatul Chiriac Mihai Fabian, ambii în vârstă de 16 ani, la un magazin unde au consumat băuturi alcoolice. După închiderea magazinului, cei doi s-au deplasat pe o alee, iar inculpatul Udilă Claudiu Valentin a sugerat să meargă într-un anumit loc, deoarece are «un pont». Inculpatul Chiriac Mihai Fabian a fost de acord cu propunerea, așa încât cei doi au pătruns în curtea Bisericii Penticostale, apoi prin spargerea unui geam au pătruns în interiorul sediului profesional, de unde au sustras mai multe bunuri. Bunurile sustrase au fost transportate de cei doi la domiciliul inculpatului Udilă Claudiu Valentin, cu intenția de a fi valorificate în zilele următoare, dar întrucât Udilă a fost identificat de organele de poliție a doua zi dimineață, acesta a predat bunurile sustrase, cu excepția unui prelungitor, despre care inculpații susțin că nu l-au sustras”, au mai stabilit oamenii legii.

Continuarea pe BZI



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *