Burse de 1000 de euro pentru elevi și studenți. Când intră în vigoare legea

Se vor acorda burse de 1000 de euro pentru elevi și studenți. Parlamentul german a aprobat o serie de măsuri menite să sporească beneficiile acordate prin programul Bafog începând cu noul an școlar și semestrul de iarnă. Noul regulament de majorare a burselor vine în ajutorul elevilor și studenților din medii defavorizate. Iată când intră în vigoare legea.

Se vor acorda burse de 1000 de euro pentru elevi și studenți

Bursele pentru elevi şi studenţi cresc până la 1.000 de euro în Germania. Ajutorul de bază pentru studenți va crește de la 452 la 475 de euro lunar, alocația pentru locuință pentru cei care nu locuiesc cu părinții va crește de la 360 la 380 de euro lunar, suma maximă totală pe care o poate primi un student va crește de la 812 la 855 de euro lunar.

Studenții mai în vârstă, care își plătesc singuri asigurarea de sănătate, vor primi un supliment, ajungându-se astfel la o sumă maximă totală de 992 de euro lunar. În schimb, studenții sub 25 de ani care primesc ajutoare sociale vor beneficia de un ajutor de început de 1.000 de euro. Acești bani sunt destinați să acopere cheltuieli legate de studii, cum ar fi achiziția de laptopuri sau plata unei garanții pentru închirierea unui apartament. Alte măsuri adoptate sunt creşterea cu 5,25% a pragurilor de venit pentru calcularea burselor Bafog, ceea ce va face mai mulți studenți eligibili pentru sprijin financiar. Reforma Bafog în Germania reflectă angajamentul guvernului de a sprijini educația și de a reduce inegalitățile sociale prin creșterea accesului la finanțare pentru studenții și elevii cu venituri reduse sau medii defavorizate.

Continuarea pe BZI



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *