Dedeman nu va beneficia de facilități fiscale pentru investiția de la Pașcani

Administrația locală din Pașcani nu are încă pregătit un pachet de facilități fiscale pentru oamenii de afaceri care fac investiții și creează noi locuri de muncă. Tema a fost discutată și în recenta campanie electorală pentru alegerile locale, dar atunci toți candidații au spus că ar fi benefice și necesare astfel de măsuri.
În momentul de față, Dedeman construiește un magazin în municipiu și angajează 130 de persoane. Deși investiția este de zeci de milioane de euro (la Arad a fost construit un magazin Dedeman pe o suprafață de 18.000 mp cu 19 mil euro), societatea nu va beneficia de facilități fiscale, de exemplu pentru reducerea impozitului pe clădiri.
Răspunsul a fost dat chiar de primarul municipiului, Marius Pintilie. El a spus că va fi pregătit un pachet de facilități fiscale doar pentru parcul industrial care urmează să fie construit în apropiere de Pașcani.
Menționăm că magazinul ar urma să fie deschis până la sfârșitul acestui an. Terenul pe care va fi construit centrul comercial are o suprafață de aproape 62.000 mp, fiind format din opt parcele.
Conform unor surse neoficiale, magazinul Dedeman de la Pașcani ar urma să fie dublu ca suprafață în comparație cu cel de la intrarea din municipiul Român. Potrivit informațiilor din Planul Urbanistic Zonal, noul centru comercial va avea un regim de înălțime cu parter și 2 etaje, iar la intrare ar urma să fie un magazin de tip fast food.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *