Burse școlare luna mai 2024. Banii au fost virați către școli și urmează să fie plătiți vineri, 14 iunie, sau luni. Bursa de merit este de 352 lei, cea tehnologică – 235 de lei

Banii de burse ai elevilor pentru luna mai vor fi plătiți vineri, 14 iunie, după ce au fost virați către inspectoratele școlare și școli, conform surselor Edupedu.ro, care au confirmat că banii au ajuns în unele școli încă de marți, 11 mai. Bursa de merit ar urma să fie de 352 de lei, cu aproape 100 mai mică decât cuantumul minim stabilit de lege.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Educației la cererea Edupedu.ro, din luna ianuarie, bursa de merit va fi primită de circa 516.000 de elevi, inclusiv de clasa a V-a.

Suma pentru bursa de merit pentru luna aprilie nu mai variază de la un județ la altul în funcție de vacanța mobilă din februarie-martie și este influențată doar de zilele de vacanță de primăvară.

Bursa de merit, calculată după o formulă ce implică numărul de zile de cursuri și numărul de zile de vacanță, ar urma să fie pe luna aprilie peste 350 de lei.

Calculul se bazează pe formula „(CmB/NZL) x (NZL – NZV)” din metodologia de acordare a burselor școlare, unde: „CmB = cuantumul minim al bursei, stabilit prin lege/ordin de ministru; NZL = număr de zile lucrătoare în luna respectivă; NZV = număr de zile de vacanță în luna respectivă”. „În calcul (…) sărbătorile legale și zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucrătoare”, conform Art. 18 din metodologie.

Continuarea pe edupedu.ro



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *