Apel de 120 de milioane de euro pentru înființarea de creșe și grădinițe în regiunile mai puțin dezvoltate din România. Consiliile județene pot aplica pentru finanțare până pe 10 septembrie 2024

Consiliile județene, în parteneriat cu inspectoratelor școlare județene, pot solicita finanțare pentru înființarea/extinderea serviciilor de educație timpurie (creșe, grădinițe, servicii complementare) până pe 10 septembrie 2024, în cadrul apelului „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie”, lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Serviciile nou înființate beneficiază de personal de la Ministerul Educației, prin asigurarea costului standard, conform Ghidului solicitantului.

Bugetul total alocat este dedicat regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru) și este de 120.000.000 de euro.

Prin acest apel apel va fi finanțat un proiect la nivelul fiecărui județ. 

  • Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 201.000 euro.
  • Valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăși 7.814.851,40 euro.
  • Valoarea eligibilă a proiectelor va fi dimensionată în funcție de valoarea grupului țintă aferentă indicatorului EECO06+07 având ca reper suma de 3.117,21 euro/copil.

Continuarea pe edupedu.ro



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *