Romanii, obligați să își schimbe buletinele

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Marcel Boloş, a anunţat că noile cărţi de identitate electronice vor trebui implementate în România până la finalul anului 2024. Cartea de identitate electronică este un proiect mult aşteptat, iar deadline-ul de implementare este trimestrul IV al anului 2024, a afirmat marţi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Marcel Boloş, notează Agerpres.

Sigur că este un termen destul de strâns, dar o să vedeţi în perioada următoare, că ne adunăm partea aceasta de resursă sau experţii de care avem nevoie pentru analiza de flux, analiza de business, astfel încât proiectele acestea mari de transformare digitală ale statului, prin ceea ce vă însemna elaborarea documentaţiilor tehnico-economice să le putem scoate la licitaţie şi să putem cât de rapid să operaţionalizăm această structură”, a menţionat Marcel Boloş la o conferinţă, citat de Observator.

Noile cărţi de identitate au dimensiunea unui card bancar şi pe lângă informaţiile care se află şi pe actualele buletine vor avea şi un cip pe care vor fi stocate două amprente digitale şi o amprentă facială. Vor fi şi alte elemente de siguranţă care se regăsesc şi pe cărţile de identitate din alte ţări europene. Şi asta pentru că, spun poliţiştii, buletinele clasice româneşti sunt cel mai uşor de falsificat.
Românii vor putea alege şi pentru buletine fără cip, tot de dimensiunea unui card bancar, însă nu le vor putea folosi şi pentru a ieşi din ţară. Pentru a ieşi din ţară vor avea nevoie de un paşaport care vă avea un cip. Până în anul 2031, toate cărţile de identitate din România vor fi înlocuite, precizează sursa citata.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *