Pascaniul plateste dobanzi pentru un credit nefolosit. Bani trebuiau cheltuiti pentru amenajarea pietei Vale si a noului cimitir

Primaria Pascani nu reuseste ca cheltuiasca banii imprumutati anul trecut din Trezoreria statului pentru finantarea a doua investitii importante. Mai mult, municipalitatea incepe sa ramburseze ratele si sa achite bodanzi desi banii nu au fost inca folositi.

Este vorba de un credit de 11 milioane de lei, cu o dobanda de 1,5 care trebuie achitat in cinci ani de zile. Sase milioane de lei pentru amenajarea noului cimitir si 5 milioane de lei pentru modernizarea pietei agroalimentare din zona Vale.

Prima plata trimestriala urmeaza sa fie facuta in aceasta luna de cca 680 000 lei, rata plus dobanda. Fostul primar, consilierul PSD Dumitru Pantazi a cerut lamuriri pe acesta tema, in sedinta din 11 februarie, inainte de aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul in curs.

Viceprimarul Cristian Ratoi sustine ca proiectul pentru modernizarea pietei din Vale este aproape de finalizare si urmeaza sa fie prezentat Consiliului Local si ca lucrarile ar urma sa inceapa in acest an.

Contractul pentru executarea proiectului tehnic si a investitiei a fost incheiat in februarie 2021, pentru o perioda de 30 de luni iar demersurile au fost incepute de fosta administratie.

In momentul de fata municipalitatea mai are contractat si un credit comercial, aprobat tot anul trecut, de la BCR, in valoare de 4 milioane de lei pentru o perioada de 5 ani.

O parte din bani au fost deja cheltuiti pentru acoperirea costurilor neeligibile si partea de cofinantare la proiectele de investitii din fonduri europene aflate in derulare.

Menționăm ca Primăria Pascani a încheiat anul trecut cu  un excedentul bugetar de 16,1 milioane de lei iar taxele si impozitele locale au fost majorate cu o medie de peste 40%. Fostul primar, Dumitru Pantazi susține ca majorarea nu era necesară in contextul in care Primăria are bani pentru investiții si nu reușește sa ii cheltuie.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *