Bărbat în comă, din cauza alcoolului și a frigului

Temperaturile scăzute din ultimele zile dar și consumul de alcool peste măsură l-au băgat în spital pe un bărbat de 48 de ani din orașul Hârlău. Acesta se zbate între viață și moarte, după ce a fost găsit de către membrii familiei, în casă, înghețat de frig și băut.

O ambulanță chemată la fața locului l-a transportat pe localnic la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf Spiridon” din Iași. Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic-sef UPU-SMURD Iași, a precizat că pacientul este în coma de gradul IV, intubat și ventilat mecanic.

De asemenea, medicii atrag atenția că hipotermia poate duce la deces, iar consumul de alcool peste măsură îi fac pe cei vulnerabili să ajungă în ghearele morții.

Hipotermia este ceva grav, care poate omorî și riscul cel mai mare de a deveni hipotermic îl au persoanele care consumă în exces alcool. Soluția este evitarea excesului de etanol, astfel încât oricine să rămână pe picioarele lui să se poată încălzi, să se poată deplasa pentru că o astfel de situație este una foarte gravă” a precizat pentru BIT TV, prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Pacientul din Hârlău a fost internat în secția de Terapie Intensivă, iar prognosticul este rezervat.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *