Au crăpat bateriile mașinilor din cauza gerului, în Târgu Mureș. Şoferii au făcut cozi la service-urile auto

Gerar şi-a arătat adevărata faţă ieri, în mai multe zone din ţară. A fost ger cumplit în Târgu Mureş şi împrejurimi, unde s-au înregistrat temperaturi de până la minus 23 de grade Celsius.  Acest lucru a făcut ca bateriile mașinilor să cedeze. Şoferii au făcut cozi la service-urile auto, care au avut – într-o zi – încasări mai mari decât într-o lună întreagă.

Bateriile maşinilor au picat ieri testul gerului. Zeci de proprietari de mașini s-au trezit că nu pot urni autoturismele din loc şi au fost nevoiți să le schimbe.

Preţul unei baterii porneşte de la 300 de lei

Un acumulator de calitate rezistă în jur de 4-5 ani, dar, de cele mai multe ori, el se apropie de limita de viață mai repede de atât. Tocmai de aceea, o vizită la un service este importantă pentru sănatatea bateriei şi implicit a maşinii. Preţul unei baterii porneşte de la 300 de lei şi poate ajunge chiar şi la 1000 de lei, în funcţie de specificaţii.

Când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, bateria maşinii pierde multă energie, iar şoferii sunt sfătuiţi să aibă mereu în portbagaj o pereche de cabluri de încărcare pentru acumulatorul auto sau chiar un redresor auto.

sursa observator



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *