Cea mai tristă zi din an – teorie demontată de pășcăneni

Pascanenii au demontat teoria conform carei, cea de-a treia zi de luni din ianuarie este cea mai deprimanta zi a anului, denumita si Lunea Trista, sau Blue Monday. Anumite statistici prezinta faptul că în această zi a anului multe persoane se simt mai triste sau mai puțin încrezătoare. Nu insa si oamenii care au vorbit in aceasta zi cu reporterii BIT TV.

Ei considera ca sunt fericiti atata timp cat sunt sanatosi si au pe cei dragi aproape. Mai mult, fericirea este o stare de spirit indusa de fiecare in parte.

Potrivit unor cercetări, trecerea sărbătorilor de iarnă, cheltuielile din luna decembrie, vremea posomorâtă și perspectiva îndepărtată a unei vacanțe sunt doar câteva dintre motivele care contribuie la această stare depresivă. La acestea se adaugă și starea de incertitudine și anxietate generată de pandemia care a ajuns deja în al treilea an.

Psihologul, Ruxandra Filipescu Toma, a vorbit despre toti acesti factorii – (VEZI STIRILE INFOBIT).

Pentru a scapa de aceasta stare, specialistii ne recomanda sa petrecem mai mult timp in aer liber sau alaturi de cei dragi, sa facem sport sau sa zambim mai mult.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *