Bilete la tratament pentru pensionari. Câte locuri vor fi disponibile în 2022 și care sunt criteriile de alegere a beneficiarilor

Ministerul Muncii a anunțat suma pe care o a va avea la dispoziție pentru achiziția biletelor la tratament balnear pentru pensionari în anul 2022, precum și numărul biletelor.

Guvernul a pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2022, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

În bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul în curs a fost prevăzută suma de 200.000.000 lei pentru biletele de tratament ale pensionarilor, sumă din care vor fi asigurate până la 60.420 de bilete în unitățile CNPP.

Tratamentele vor fi asigurate de către unitățile de tratament balnear aflate în subordinea Casei Naționale de Pensii Publice, însă există posibilitatea ca, în cazul în care nu vor fi suficiente locuri, să fie disponibile bilete și la unități de tratament private, urmând ca statul să deconteze o parte din costuri.

Care sunt beneficiarii de bilete gratuite

Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament, solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi în limita sumelor alocate pentru această prestaţie prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre elaborat de către Ministerul Muncii.

Vor fi asigurate maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unităţile de tratament balnear ale CNPP, iar diferența de bilete se va stabili după încheierea unor contracte subsecvente cu alte unităţi de profil în baza acordurilor cadru atribuite în anul 2020 pentru maxim 17 serii în perioada martie-decembrie 2022.

sursa fanatik.ro



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *