Un fost polițist de la Pașcani, băgat în închisoare. Trei ani și jumătate după gratii pentru purtare abuzivă

Un fost om al legii din cadrul Politiei Municipiului Pascani a ajuns dupa gratii zilele trecute, dupa ce aplicat propria lege, cu pumnii si picioarele, in oras. Este vorba despre Petru Cîtea, pe numele caruia a fost emis de Tribunalul Iasi un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă.

Fostul politist a ajuns dupa gratii in Penitenciarul Iasi, unde isi va savarsi pedeapsa, dupa aproape noua ani de la prima acuzatie.

Una dintre faptele comise de acesta a avut loc in 2013, cand intr-o noapte, impreuna cu un jandarm si un politist local, cu care forma o echipa mixta, ar fi batut doi barbati din muncipiul Pascani.

„Persoana vătămată menţionează că a primit mai multe lovituri cu pi­cioarele peste corp din partea agenţilor de ordine, iar la un moment dat inculpatul Cîtea Petru i-a pus genunchiul pe spate pentru imobilizare şi alt organ de ordine i-a pus piciorul în zona fundului, cei prezenţi aplicându-i mai multe lovituri cu bastoanele peste spate şi fund”, se arata in rechizitoriu, citat intr-un articol de pe Ziarul de Iasi.

După repriza de bătaie, victima a fost amendata şi trimisa acasă. În aceeaşi seară, forţele de ordine de la Paşcani au mers peste un alt barbat, care flutura o coadă de mătură pe stradă. Echipa mixtă l-a ridicat  şi l-a bătut în sediul Poliţiei, agresiunea fiind anunţată ulterior la 112. Acesta a fost dus pe targă la spital şi a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale, se arata in sursa mentionata mai sus.

Petru Cîtea a fost condamnat pentru purtare abuziva si intr-un alt dosar, cand impreuna cu Viorica Apostol si Vasile Astefanoaei au agresat un alt bărbat în sediul Poliției Pașcani. Victima ar fi fost lovita cu o bata, dar si cu pumnii si picioarele. In certificatul medico-legal medicii au consemnat ca barbatul avea lovituri pe tot corpul necesitand 23-25 zile de ingrijiri medicale.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *