Ce poți face cu electrocasnicele vechi. O societate din Pașcani le colectează gratuit

La inceput de an, pascanenii si cetatenii din comunele apropiate se intreaba ce pot face cu echipamentele electrice și electronice vechi. Oamenii isi doresc schimbari in casa si totodata, sunt interesati unde pot duce sau daca vine cineva in localitatea de domiciliu pentru a prelua bunurile vechi sau stricate, precum televizioare, frigidere, masini de spalat si alte lucruri similare.

Pe langa campaniile periodice de colectare pe care le pun in practica anumite firme, in municipiul Pascani este o societate care preia gratuit aceste deseuri de la domiciliu, sau ofera recompensa financiara pentru cei care le aduc la sediul de pe strada Garii, in apropierea barierei peste calea ferata spre suburbia Lunca.

Programul este de luni pana vineri intre orele 8-16, iar sambata de la 8 la 12. Cei interesati pot suna la numarul de telefon 0743 063 832.

Tot acolo puteti duce aproape tot ce aveti prin casa sau gospodarie si nu va mai este de folos: hartie si carton, materiale plastice, doze de aluminiu, sticla, baterii si acumulatori, becuri si neoane, materiale feroase si neferoase.

De precizat este faptul ca deșeurile electrice reprezintă un pericol atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător, eliminând elemente nocive cum ar fi gaze sau metale grele. De aceea ar fi bine ca aceste echipamente să nu ajungă la groapa de gunoi ci să le donăm spre centre autorizate care le pot recicla.

La nivel national sunt mai multe organizatii care se ocupa cu strangerea deseurilor electrice si electronice. Harta Reciclării este prima platformă națională, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

 

 

 

 

 

 



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *