Noi străzi cu sens unic în Pașcani

Atenție, șoferi! Noi măsuri de reorganizare a circulației rutiere pe mai multe străzi din Pașcani. În zona vale a municipiului, pe străzile Izvoarelor și Mihai Eminescu se circulă pe un singur sens de mers, pe partea dreaptă, cealaltă bandă de circulație fiind pentru parcarea mașinilor.

Explicații privind schimbările rutiere și modul în care a fost regândit traficul au fost oferite de către  primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie și viceprimarul Cristian Rățoi, în cadrul unei declarații de presă susținută vineri, 17 decembrie 2021, în zona vale. Astfel, conform precizărilor făcute de primar, intrarea pe sectorul de drum cu sens unic se va face atât de pe strada Izvoarelor, virând stânga înainte de trecerea de pietoni din fata marketului Viosand, cât și de pe 1 Decembrie 1918, urmând că ieșirea să fie pe strada Ceferiștilor.

Noile modificări rutiere au creat bătăi de cap pentru mulți șoferi, mai ales că odată cu instituirea de sens unic a fost interzis accesul mașinilor care vin de pe strada Ceferiștilor și vor să intre pe Mihai Eminescu, prin fata Bisericii „Sfanta Vineri”.

De asemenea, modificări rutiere sunt și in zona Deal a municipiului. Mai exact, sens unic este si pe străzile din fata halei Piața Deal, zonă în care șoferii au ca posibilitate ieșirea prin spatele parcării de la Interdentis. Și strada din apropierea Grădiniței cu Program Prelungit numărul 2 este cu sens unic. Astfel, șoferii care intră pe strada Sportului vor trebui să facă obligatoriu dreapta, urmând ca ieșirea să fie în strada Grădiniței, după sensul giratoriu.

Precizăm că decizia de instituire a regimului de sens unic pe străzile respective a fost aprobată de Comisia Locală de Circulație, cu avizul Politiei Rutiere Iasi.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *