Scandal între conducerile a două școli din Pașcani

Scandal între conducerile a două școli din Pașcani. Este vorba despre Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga și Colegiul Național Mihail Sadoveanu, iar la baza neînțelegerilor se afla sala de sport în care elevii de la ambele școli își desfășoară activitatea fizică.

Mai exact, directorul Gheorghe Spiridon de la liceul Nicolae Iorga a înaintat o adresă către Primăria Pașcani, document prin care solicită preluarea în administrare a sălii de sport.

Cererea este justificată prin faptul că la Liceul Economic își desfășoară activitatea 29 de clase, fiecare clasă având săptămânal câte două ore. Astfel, directorul susține că cele două zile și jumătate in care elevii au acces in sala de sport, respectiv in zilele de luni, vineri și miercuri dimineata, ar fi insuficiente si deci ar afecta orele de sport prevazute in programa scolară.

De cealalta parte, conducerea colegiului sadoveanu este de parere ca programul pe baza caruia elevii de la cele doua scoli au acces in sala de sport a fost imaprtit in mod echitabil. De asemenea, directoarea Genoveva Serban sustine ca atata timp cand sala de sport s-a aflat in administrarea Colegiului Sadoveanu au fost depuse eforturi astfel incat spatiul sa fie functional, iar multe dintre probleme au fost rezolvate.

Pe marginea acestui subiect a intervenit si consiliera Gabriela Nedelcu, care sustine ca cea mai buna varianta in acest caz ar fi ajungerea la o intelegere. In caz contrar, problema urmeaza sa fie discutata in cadrul comisia de invatamant din cadrul Consiliului Local.

Precizăm că sala de sport a fost construita in perioada 2002 – 2005 prin programul Sali de sport pentru scoli si a fost preluata in administrarea de primaria  pascani pana in anul 2013, an in care, pe baza unei hotarari de consiliu local, s-a decis ca sala de sport sa fie data in administrarea colegiului sadoveanu.

Intre timp au fost facut numeroae demer suri astfel incat sa fie asigurate conditii optime de functionare. Spre exemplu, chiar anul acesta au fost efectuate lucrari de reparatie la acoperisul acoperișului vestiarului sălii de sport.

În continuare, sunt necesare și alte finanțări din partea administrației locale astfel încât sala de sport să ofere condiții optime pentru cei care o folosesc. Astfel, sunt necesare investitii pentru repararea instalațiilor electrice și vor fi necesare inclusiv lucrări de întreținere în interiorul clădirii.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *