A început montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun de la Pașcani. Deschiderea ar urma să fie săptămâna viitoare

Au inceput sa fie montate casutele de lemn pentru targul de Craciun pe esplanada din municipiul Pascani. Acestea vor fi puse intre rondurile mari de flori, toate pe partea dinspre cofetaria Riama. Joi, 2 decembrie, a avut loc o sedinta la primarie, in care s-au pus la punct ultimele detalii privind modul de inchiriere a acestor casute.

In conferinta de presa din aceeasi zi, alesii locali au precizat ca producatorii locali vor plati chirie doar pentru terenul ocupat, iar costul va fi de circa 28 de lei/zi.

Solicitarile va fi analizate de o comisie si este important ca produsele puse spre vanzare de comercianti sa fie traditionale si cu specific pentru sarbatorile de iarna, cum ar fi placinte, turta dulce, prajituri, sarmale, afumaturi, dulceturi si alte bunatati, dar si produse realizate de mesteri populari, si anume, caciuli, curele, chimire, cojoace, bundite, masti, icoane, costume populare si altele. Administratia locala isi doreste sa faca din acest eveniment o traditie.

Potrivit unor surse neoficiale, targul ar urma sa fie deschis in perioada 12 – 30 decembrie.

Manifestarea ce aduce spiritul magic al Craciunului a fost aprobata si in sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul lunii noiembrie. Potrivit proiectului de hotarare, care a fost votat de consilieri, targul va fi organizat de primarie in parteneriat cu Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi si Casa Municipala de Cultura „Mihail Sadoveanu”.

Suma aprobata pentru aceasta manifestare este de 10.000 de lei. Tot atat ar urma sa fie alocat si pentru un alt eveniment, „Scrisoare pentru Mos Craciun”, ce va avea loc in aceeasi locatie. Mai exact, mosul cel bun ar urma sa imparta cadouri copiilor in unele zile din targ.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *