Statistică îngrijorătoare, tot mai mulți copii devin victimele agresiunii sexuale

Situație îngrijorătoare atât pe plan local, cât și la nivelul întregii țări privind numărul persoanelor care sunt agresate sexual. În primele 10 luni ale acestui an, un număr de 4 persoane din Pașcani au căzut victime unui prădător sexual. Dintre acestea, două au fost minore.

În primele 10 luni au fost 4 sesizări privind infracțiuni de viol la Pașcani, in care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorilor de caz. Două dintre victime ar fi minore, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

Un caz revoltător de abuz sexual s-a petrecut și în județul Iași. Conform faptelor relatate în presa județeană, nouă fete, toate minore, au fost abuzate în mod continuu de un grup de nouă agresori. Faptele sunt de o cruzime și mai mare cu cât cea mai tânără dintre victime avea doar 13 ani.

Unele dintre victime au reușit să fugă, altele au îndurat actele sexuale forțate, care au ajuns chiar să fie înregistrate și apoi făcute publice. Faptele agresorilor, toți șapte din comuna Balș au ieșit la iveală însă anul trecut, iar pedepsele aplicate de Magistrații Tribunalului Iași au ajuns până la 10 ani de închisoare.

Ce se întâmplă însă cu victimele care ajung să supraviețuiască acestor orori? Fetele care inca ar mai trebui să se mai joace cu păpușele, se lovesc insa de realitatea cruntă atunci când ajung pe mâinile agresorilor sexuali. Procesul de vindecare nu este ușor, iar cele mai multe dintre victime au nevoie de consiliere psihologică pentru a se reîntoarce la viața normală în societate.

La nivel național situația capătă o și mai mare amploare. În primele nouă luni ale acestui an, numărul de minori agresați sexual a ajuns la câteva sute. Vorbim așadar de peste 360 de minori care au fost agresați sexual, iar dintre aceștia cei mai mulți au vârste cuprinse între 4 şi 7 ani.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor predispuse acestui risc, Inspectoratul General al Poliției Române și Asociaţia Telefonul Copilului au lansat ieri, 16 noiembrie o campanie, Atingeri nedorite.

Prin astfel de initiative se readuce in atentie importanta creşterii gradului de conştientizare  al copiilor, părinţilor dar si și publicului larg privind modul cum poate fi recunoscut un caz de agresiune sexuală și sfaturi despre ce trebuie sa faci in cazul in care esti victima unui astfel de abuz.

În cadrul campaniei, care se va desfășura până la data de 31 mai 2022, copiii vor afla că pentru a se informa sau a primi consiliere specializată pot suna gratuit la numărul 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, sau pot scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei: https://www.116111.ro/.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *