De ce vor fi triplate chiriile la gajare. Pintilie: Si dupa majorare raman ieftine!

De la inceputul anului viitor, pascanenii care au construite garaje pe domeniul public sau privat al municipiului vor achita chirii de trei ori mai mari decat cele de pana acum. Proiectul de majorare a tarifelor propus de primarul Marius Pintilie a fost in dezbatere publica pana pe 10 noiembrie a.c. si urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local, cel mai probabil la sfarsitul acestei luni. Conform documentului, tariful de inchiriere a terenului va creste de la 4,13 la 15 lei/mp/an iar in cazul in care in garaje au fost amenajate spatii comerciale sau de productie tariful va creste de la 25,52 lei/mp cat este acum, la 35 lei mp.

Edilul a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca tariful de inchiriere a terenului pentru garaje trebuie sa fie acelasi ca cel pentru parcarile rezidentiale. Marius Pintilie considera ca tarifele ar fi mici si dupa majorare, in contextul in care proprietarii de garaje au si alte facilitati, obtinute prin construirea de beciuri si mansarde.

Si viceprimarul Cristian Ratoi sustine proiectul de majorare a chiriilor pentru garaje, pe motiv ca o parte din proprietari obtin venituri din inchirierea lor.

In acelasi proiect, sunt prevazute si tarifele pentru parcarile care ar urma sa fie amenajate de administratia locala: 2,5 lei/ora pentru parcarile cu plata si 200 lei/an pentru o parcare rezidentiala.
Viceprimarul municipiului a spus ca deocamdata nu a fost facut un inventar al locurilor de parcare si nici nu au fost amenajate altele noi. Mai intai, va fi angajat personalul necesar in cadrul serviciului, apoi vor fi luate masurile necesare.

Mentionam ca primarul Marius Pintilie propune triplarea chiriilor pentru terenurile pe care au fost cosntruite magazii si garaje, desi una din societatile sale detine mai multe suprafete de teren din domeniul public, ocupate ilegal si fara plata. El a refuzat sa clarifice acesta situatie in cadrul conferintei saptamanale de presa.



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *