Reţeaua “Târgu”: tăiau certificatele verzi Covid-19 ca pe biletele de autobuz pentru navetişti

Doi tineri din Târgu Frumos care făceau cărăuşie ilegală de persoane Iaşi – Marea Britanie au fost prinşi de poliţişti falsificând şi certificate verzi Covid-19. Pentru a nu-şi pierde clientela pe acest traseu, cei doi s-au apucat de făcut falsuri privind fie certificatele de vaccinare, fie buletinele de analize care să ateste lipsa virusului, pentru a le oferi numeroşilor clienţi antivaccinişti.

 


Falsurile erau făcute cu ajutorul unor programe de calculator, duplicând coduri şi acte medicale originale. De anchetă se ocupă Secţia 4 Poliţie Tătăraşi n Pe larg, în rândurile de mai jos.

Autorităţile ieşene se confruntă cu un val de falsuri ale buletinelor de analize şi ale adeverinţelor de vaccinare anti-Covid, pe fondul scepticismului privind vaccinarea. Zilele trecute, doi indivizi au fost ridicaţi de către poliţişti după ce s-a dovedit că s-au apucat de un nou „business”, adică falsurile privind buletinele de analize care certificau lipsa virusului pentru clienţii lor, pentru a-i duce în Marea Britanie.

Laptopuri sechestrate

Cei doi tineri transportatori ilegali din Târgu Frumos au fost ridicaţi de către poliţişti după ce au falsificat mai multe buletine ale unor ieşeni, pentru a-i putea transporta spre Anglia. Cei doi făceau cărăuşie, pe direcţia Iaşi – Londra, cu microbuze 6 plus 1, care nu necesită autorizare specială de transport persoane precum microbuzele de 8 persoane sau autobuzele. Contra cost, ca să nu le fie afectată clientela, cei doi „ajutau” şi cu buletine non-Covid călătorii care nu erau vaccinaţi, pentru a-i putea transporta la Londra în condiţii de aparentă legalitate.

Continuarea pe Ziarul de Iasi



* BITTV.INFO *

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *